Reiniging en verzorging

Als je tas of portemonnee nat wordt - en dit geldt voor alle materialen- laat je product nooit in de buurt van, of op een verwarming drogen, maar laat het op natuurlijke wijze drogen of droog het voorzichtig af met een schone handdoek.


 

Hand met een kleine portemonnee van groen gerecycled leer

Gerecycled leer

Doordat het gerecycled is, geven den kleuren niet meer af, is het leer soepel en al zeer goed aangepast om te dragen. Reinigen en verzorgen is nauwelijks nodig.

 

 

 

Rood-blauwe rugzak gemaakt van veganistische ananasvezel en gerecycled klimtouw

Piñatex

Als je product vuil wordt, veeg het dan af met een schone, vochtige doek. Voor extra verzorging raden wij u aan een natuurlijke kleurloze wax te gebruiken, deze kunt u verkrijgen bij de plaatselijke schoenmaker. Breng de wax naar keuze aan met een schone doek en laat drogen; Probeer dit altijd op een niet zichtbaar deel van de tas, bijvoorbeeld op de bodem.

 

 

2 kleine portemonneetjes gemaakt van olijfgroen ecoleer

 

Eco-leer

Plantaardig gelooid leer is een zeldzaam materiaal dat met de jaren en in het gebruik zelfs verbetert. Deze kenmerken getuigen van de natuurlijkheid van het product. De natuurlijke kleuren van de tannines geven warme tinten aan het leer, die na verloop van tijd en bij dagelijks gebruik de neiging hebben te intensiveren.

Als uw product vuil wordt, veeg het dan af met een schone, vochtige doek. Voor extra verzorging en om uitdroging en barsten van het leer te voorkomen, kunt u een leerconditioner of leervet gebruiken. Hierdoor krijgt het leer een donkerdere en intensere kleur, probeer dit dus altijd op een niet zichtbaar deel van de tas, bijvoorbeeld op de bodem

×